top of page
Timo Hakola Nizzan opas (2).png

Kävelykierrokset Rivieralla  

Mielestäni mukavin tapa tehdä lähempää tuttavuutta Ranskan Rivieran mielenkiintoisimpiin kohteisiin on tehdä se kävellen. Jokainen kävelykierros on ainutkertainen ja kierroksella päästään tutustumaan sellaisiinkin paikkoihin, jotka muuten jäisivät paitsioon tai kokonaan näkemättä. Sitä paitsi kävelykierros on interaktiivinen, turvallinen ja ympäristöystävällinen tapa matkustaa. Tutustu Nizzaan ja Ranskan Rivieraan asiantuntijan kanssa! 

NIZZAN VANHA KAUPUNKI 17.10.2023

VIeux Nice, Nizzan vanha kaupunki, on todellinen aarreaitta. Sen kapeilta kaduilta löytyy eilisen ja tämän päivän aito Nizza. Savoijin herttuakunnan ajalta peräisin olevat värikkäät fasadit kätkevät taakseen huikeaa historiaa ja kiehtovia kohtaloita, mahtavaa barokkiarkkitehtuuria ja nizzalaisia perinneherkkuja. 

Tapaamme Place Masséna -aukiolla Fontaine du Soleil -suihkulähteellä (Apollo-patsas) tiistaina 17.10. klo 14.30. Kierros kestää noin 2,5 - 3 tuntia.


Ilmoittaudu viimeistään 16.10. klo 12.00 mennessä. Ilmoita samalla myös puhelinnumerosi (mahdollisia poikkeustilanteita varten) ja maksutapa.  


Kierroksen hinta on 20,00 euroa/hlö ja maksetaan joko käteisellä paikan päällä tai tilisiirtona, jolloin lähetän maksutiedot/laskun sähköpostiisi.


Email: timohakola.nicetours@gmail.com
Teksti- / Whatsapp-viesti: +33760628789

Tervetuloa mukaan kurkistamaan Nizzan vanhan kaupungin kulissien taakse yhteisellä kävelykierroksella!
 

20210722_085807 (2).jpg

Vuoden 2023 kaikille avoimet kävelykierrokset: 

 

CIMETIERE DU CHÂTEAU –hautausmaa 10.2.

ANTIBESIN VANHA KAUPUNKI 17.2.    

CANNES 23.2.

PUUTARHAKIERROS NIZZASSA 25.3.

CHAPELLE DE LA MISERICORDE -KAPPELI 11.4. 
TUNTEMATON MONTE-CARLO 21.4.

MENTON & JEAN COCTEAUN VIHKISALI 28.4.

LA PROMENADE DES ANGLAIS 17.5.

NIZZAN VANHA KAUPUNKI 19.5.
ITALIALAINEN NIZZA 17.7.

ANTIBES 13.9.
NIZZAN VANHA KAUPUNKI 17.10.
 

Näin osallistut:

Email: timohakola.nicetours@gmail.com

Teksti- / Whatsapp-viesti: +33760628789

Kierroksen hinta on 20,00 euroa ja maksetaan joko käteisellä paikan päällä tai tilisiirtona, jolloin lähetän maksutiedot/laskun sähköpostiisi.

Kerro ilmoittautumisen yhteydessä myös puhelinnumerosi (mahdollisia poikkeustilanteita varten)  ja maksutapa. 

Kierros kestää n. 2,5 tuntia. Kovalla sateella emme kävele, mutta pieni tihku ei tahtia haittaa. Laita jalkaan mukavat kengät.  

Nizza opastus vanhassa kaupungissa (2).jpg
Vieux Nice 6 (2).jpg

VIEUX NICE - NIZZAN KIEHTOVA VANHA KAUPUNKI

Nizzan vanha kaupunki on todellinen aarreaitta. Sen värikkäät talot ja kapeat kujat kätkevät sisäänsä poikkeuksellisen mielenkiintoisen historian ja se on täynnä kiehtovia ihmiskohtaloita Thomas Jeffersonista Niccolò Paganiniin ja Ranskan kuuluisimpaan pankkirosvoon. Vieux Nice on myös todellinen barokin kehto ja loistava esimerkki Savoijin herttuakunnan aikaisesta arkkitehtuurista. Täällä sijaitsevat myös Provencelle tyypilliset vilkkaat markkinatorit. Tällä kierroksella sukellamme vanhan kaupungin salaisuuksien ja aarteiden äärelle, siihen aidoimpaan ja alkuperäisimpään Nizzaan, unohtamatta perinteisen nizzalaisen keittiön herkkuja.

Promende des Anglais (2).jpg

PROMENADE DES ANGLAIS - "KOKO MAAILMAN KOSMOPOLIITTI KOHTAUSPAIKKA"

Nizza ”Nice, Winter Resort Town of Riviera” pääsi Unescon maailmanperintökohteiden tavoitellulle listalle heinäkuussa 2021. Nizzan talvimatkailun huippukausi ”la Belle Epoque”, jolloin eurooppalainen aristokratia vietti talviaan kaupungissa, loi Nizzaan rikkaan ja omintakeisen kulttuuriperinnön, joka heijastui ennen kaikkea arkkitehtuuriin: kaupunkiin rakennettiin toinen toistaan upeampia loistohotelleja ja eksoottisten kasvien ympäröimiä yksityisvilloja. Vaatimattomasta rantatiestä kehittyi La Promenade des Anglais, yksi maailman kuuluisimmista rantakaduista.  Tällä kierroksella tutustumme perusteellisesti Promenaden värikkäisiin ja toisinaan uskomattomiin vaiheisiin.

Nizza Cimiez (2).jpg

CIMIEZ - ROOMALAISTEN, FRANSISKAANIEN, KRUUNUPÄIDEN JA MATISSEN JALANJÄLILLÄ

Puutarhamainen Cimiez on yksi Nizzan kiehtovimmista kortteleista. Cimiez’n mahtipontisissa hotelleissa viihtyivät 1800-luvun lopulla Euroopan aristokraattiperheet. Hotelleista kuuluisin oli Excelsior Régina, jossa kuningatar Viktoria palveluskuntineen vietti kolme talvea. Roomalaisten ajoista muistuttavat vielä hyvin säilynyt roomalainen amfiteatteri ja kylpylän rauniot.
Kauniin oliivilehdon keskellä, vanhassa 1600-luvulta peräisin olevassa Gubernatis-suvun villassa sijaitsee Matisse-museo. Taiteilija itse asui viimeiset elinvuotensa Cimiez’ssä ja hänet on haudattu läheiselle hautausmaalle. Cimiez’ssä sijaitsee 1400-luvulta peräisin oleva upea fransiskaanikirkko ja edelleen toiminnassa oleva fransiskaaniluostari.  Luostarin entisestä puutarhasta avautuvat kauniit näkymät alas Nizzaan ja Välimerelle.

St.Paul de Vence.JPG

SAINT PAUL DE VENCE - TAITEILIJOIDEN KOHTAUSPAIKKA KESKIAIKAISEN MUURIN SUOJASSA

Saint Paul de Vencen keskiaikaisen muurin ympäröimä kylä vihreän kukkulan huipulla on kuin maalauksesta. Ei olekaan mikään ihme, että taidemaalarit, kirjailijat ja näyttelijät ovat ottaneet sen omakseen. Legendaarinen La Colombe d'Or -ravintola muistuttaa edelleen niistä nostalgisista ajoista, jolloin taiteilijat kokoontuivat sinne parantamaan maailmaa ja nauttimaan Madame Titinen loihtimista herkullisista aterioista. Iltapäivällä Café de la Place -kahvilan plataanipuiden reunustama aukio täyttyy petankin pelaajista.  Kun astut muurin sisäpuolelle kuninkaallisesta portista, tulet todelliseen taidemuseoon. Pittoreskin Rue Grande -kadun varrella sijaitsevat kymmenet taidegalleriat ja ihanat provencelaiset herkkupuodit. Kylän kauniilla hautausmaalla lepää Marc Chagall, joka vietti viimeiset elinvuotensa Saint Paul de Vencessa. 

Monaco Ruhtinaan palatsi .jpg

MONACO VILLE - TARUNHOHTOISEN RUHTINASKUNNAN VANHA KAUPUNKI

Monaco-Villen kukkula kohoaa ylväänä suoraan turkoosinsinisestä Välimerestä. Täältä alkoi Grimaldien, yhden maailman vanhimman dynastian tarina vuonna 1297. Monaco-Villen vanha kaupunki, jota kutsutaan myös nimellä Le Rocher (kallio), on ruhtinaskunnan pääkaupunki ja sitä alkuperäisintä Monacoa kapeine katuineen ja värikkäine rakennuksineen. Vanhakaupunki on ruhtinaskunnan hallinnollinen keskus, jossa sijaitsee ruhtinaallinen palatsi, Monacon katedraali, maailmankuulu meritieteellinen museo, prinsessojen kodit ja Monacon vankila... Tällä kierroksella kurkistetaan kääpiövaltion kulissien taakse ja poiketaan tutuilta poluilta ja tutustutaan tämän päivän monacolaiseen arkeen - kaikkine erikoisuuksineen. Monaco on tarua ihmeellisempi!

Cote d Azur France.png
Cannes Carlton.jpg

MAAGINEN, ELEGANTTI CANNES

Sana Cannes tuo ensimmäisenä mieleen maailmankuulut elokuvajuhlat ja festivaalipalatsin punaisella matolla poseeraavat valkokankaan kirkkaimmat tähdet. Cannes onkin ennen kaikkea elokuvan kotikaupunki, mutta myös paljon muuta. Cannesin rantakatu Boulevard de la Croisette on kenties Ranskan Rivieran elegantein. Sitä reunustavat Haute Couture -putiikit ja Rivieran legendaariset luksushotellit, Carlton, Majestic, Martinez... Illalla sen tunnelma on suorastaan maaginen kun Estérel-vuoriston siluetin taakse laskeutuva aurinko värjää Cannesin taivaan oranssipunaiseksi. Hohdokkaan kulissin takaa löytyy kuitenkin myös toisenlainen Cannes. Rue Saint Antoine -katu kiemurtelee ylös sympaattiseen vanhaan kaupunkiin ja Le Suquet'n kukkulalle, josta avautuvat hulppeat näkymät alas kaupunkiin ja îles de Lérins -saarille. Ja vanhan kaupungin juurella oleva värikäs Forvillen markkinahalli on "must".

Yksityisen kävelykierroksen hinta määräytyy osanottajamäärän,  ohjelman ja kierroksen keston mukaan, joka sovitaan aina etukäteen - kysy lisää! 

Tervetuloa mukavalle kävelylle!

bottom of page