Matkaa koko elämä

Timo-Hakola-Nice-Tours-Kambodza_2 (2).JP

Tervehdys Ranskan Rivieralta!

Kun parikymppisenä opiskelijapoikana lähdin kesätöihin matkaoppaaksi kohti ensimmäistä kohdettani Italian Rivieran San Remoa, en osannut arvata mitä tuntemattomien ovien takana oli odottamassa. Muutama vuosi myöhemmin Finnair avasi reittilennon Nizzaan ja sain olla mukana aloittamassa hienoa uutuuskohdetta silloiselle tytäryhtiölle Finnmatkoille. Se oli miehen menoa - kun ranskan kielen kääntämisen ja tulkkauksen opinnot (ja pro gradu Nizzan oman oksitaanimurteen nykytilasta) Turun yliopistossa olivat ohi, ovi maailmaan oli auki, ja matkailusta tuli täyspäiväinen ammattini ja erottamaton osa elämääni.

Nizzasta tuli "se oma" kohteeni yli 20 kesäkauden ajaksi ja talvisin vedin kiertomatkoja ja toimin kohdepäällikkönä Finnmatkojen ja Aurinkomatkojen kaukokohteissa. Minulla on ollut onni saada asua ja työskennellä upeissa matkakohteissa niin Aasiassa, Amerikassa kuin Afrikassakin.

Päätin ottaa uuden haasteen vastaan, kun kiinteistöalan perheyritys pyysi minut vuonna 2013 mukaan tiimiinsä auttamaan suomalaisia asiakkaitaan löytämään unelmiensa kodin Ranskan Rivieralta. Työrupeama oli mielenkiintoinen ja antoi mahdollisuuden tutustua ranskalaisen asumisen arkeen entistä syvemmin. Veri veti kuitenkin maailmalle ja päätin palata rakastamani matkailun pariin ja ryhtyä itsenäiseksi matkailuyrittäjäksi. Olen yrittäjäperheen kasvatti, vanhempani valmistivat huonekaluja Jurvassa Etelä-Pohjanmaalla. Yrittäjyys oli elämäntapa, päivät venyivät usein ympäripyöreiksi, tunteja ei laskettu. Tärkeintä oli työn hyvä laatu ja tyytyväiset asiakkaat. Perheyrityksen tarina jatkuu nyt jo kolmannessa polvessa. Samat arvot ja periaatteet kulkevat mukanani myös omassa työssäni matkailun parissa.

Elokuussa 2021 Rivieran matkailuorganisaatio Comité Régional du Tourisme Côte d'Azur France kutsui minut Ranskan Rivieran Matkailulähettilääksi "Ambassadeur Côte d'Azur France". Olen erittäin iloinen ja ylpeä tästä tunnustuksesta, joka on hieno palkinto vuosien työstä ja kannustaa tekemään tätä upeaa aluetta entistä paremmin tunnetuksi suomalaisten keskuudessa!

Matkojen opastus ja uusien suunnittelu on "jatkuvaa matkalla oloa" ja juuri se tekee tästä työstä niin antoisan!  Pyrin tekemään jokaisesta matkasta onnistuneen kokonaisuuden ja ainutkertaisen elämyksen, ja jos mahdollista sellaisen, joka ylittää odotukset. Haluan avata uusia näkökulmia ja ikkunoita, kurkistaa kiehtoviin kulttuureihin ja erilaisiin elämäntapoihin - kaikilla aisteilla!

Luotettavuus, kestävän ja turvallisen matkailun periaatteet, paikallisuus ja eettisyys ovat oleellisia asioita työssäni.

Näillä sivuilla haluan tarjota opas- ja matkapalvelujani suomalaisille matkailijoille, yrityksille ja yhdistyksille ja kohdeosaamistani matkailualan ammattilaisille sekä esitellä itselleni rakkaita kohteita, joihin toivon sinunkin pääsevän tutustumaan ja ihastumaan.

Tervetuloa matkalle!

Timo Hakola

Matkailulähettilääsi

                 
                                                           

                                                       

Cote d Azur France.png