Matkaa koko elämä

Tervehdys Nizzasta, Ranskan Rivieralta!

Kun nuorena opiskelijapoikana lähdin kesätöihin matkaoppaaksi kohti ensimmäistä kohdettani Italian Rivieran San Remoa, en osannut arvata mitä tuntemattomien ovien takana oli odottamassa. Muutama vuosi myöhemmin Finnair avasi reittilennon Nizzaan ja sain olla mukana aloittamassa hienoa uutuuskohdetta silloiselle tytäryhtiölle Finnmatkoille. Se oli menoa - kun ranskan kielen kääntämisen ja tulkkauksen opinnot Turun yliopistossa olivat ohi, ovi maailmaan oli auki, ja matkailusta tuli täyspäiväinen ammattini ja erottamaton osa elämääni.

Nizzasta tuli kesäkohteeni yli 20 vuoden ajaksi ja talvikaudella vedin kiertomatkoja ja toimin kohdepäällikkönä Finnmatkojen ja Aurinkomatkojen kaukokohteissa. Minulla on ollut onni saada työskennellä upeissa matkakohteissa niin Aasiassa, Amerikassa kuin Afrikassakin.

Asetuin pysyvästi Nizzaan vuonna 2013. Päätin ottaa uuden haasteen vastaan, kun kiinteistöalan perheyritys pyysi minut mukaan tiimiinsä auttamaan suomalaisia asiakkaitaan löytämään unelmiensa kodin Ranskan Rivieralta. Työrupeama oli mielenkiintoinen ja antoi mahdollisuuden tutustua ranskalaisen asumisen arkeen entistä syvemmin. Veri veti kuitenkin maailmalle ja syksyllä 2017 päätin palata rakastamani matkailun pariin ja ryhtyä itsenäiseksi matkailuyrittäjäksi. Kynnystä madalsi se, että olen yrittäjäperheen kasvatti, vanhempani valmistivat huonekaluja Jurvassa Etelä-Pohjanmaalla. Päivät venyivät ympäripyöreiksi, tunteja ei laskettu. Tärkeintä oli työn hyvä laatu ja tyytyväiset asiakkaat. Tarina jatkuu nyt jo kolmannessa polvessa. Samat arvot ja periaatteet kulkevat mukanani myös omassa työssäni matkailun parissa.

Matkojen opastus ja uusien suunnittelu on "jatkuvaa matkalla oloa" ja juuri se tekee tästä työstä niin antoisan!  Pyrin tekemään jokaisesta matkasta onnistuneen kokonaisuuden ja ainutkertaisen elämyksen, ja jos mahdollista sellaisen, joka ylittää odotukset. Haluan avata uusia näkökulmia ja ikkunoita, kurkistaa kiehtoviin kulttuureihin ja erilaisiin elämäntapoihin. Luotettavuus, kestävän ja turvalllisen matkailun periaatteet, paikallisuus ja eettisyys ovat oleellisia asioita työssäni.

Näillä sivuilla haluan tarjota opaspalvelujani suomalaisille matkailijoille, yrityksille ja yhdistyksille ja kohdeosaamistani matkailualan ammattilaisille sekä esitellä itselleni rakkaita kohteita, joihin toivon sinunkin pääsevän tutustumaan ja ihastumaan, pintaa syvemmältä. Tervetuloa matkalle!

© 2020 by Nice Tours by Timo Hakola.                                                                                                                                                  Kuvat: Timo Hakola