top of page

Matkaa koko elämä

Timo-Hakola-Nice-Tours-Kambodza_2 (2).JP

Tervehdys Ranskan Rivieralta!

Kun parikymppisenä opiskelijapoikana lähdin kesätöihin matkaoppaaksi kohti ensimmäistä kohdettani Italian Rivieran San Remoa, en osannut arvata, että matkailusta tulisi täyspäiväinen ammattini ja erottamaton osa elämääni. Kun ranskan kielen kääntämisen ja tulkkauksen opinnot (ja pro gradu Nizzan oman oksitaanimurteen nykytilasta) Turun yliopistossa olivat ohi, ovi maailmaan oli auki. Nizzasta tuli pääkohteeni, mutta toimin kohdepäällikkönä ja vedin kiertomatkoja myös suomalaisten matkanjärjestäjien kaukokohteissa niin Aasiassa, Amerikassa kuin Afrikassakin. Tutuksi ovat tulleet mm. Sri Lanka, Kambodza, Myanmar, Thaimaa, Malesia, Vietnam, Costa Rica, Kuuba, Kenia...

 

Vuonna 2017, päätin ryhtyä itsenäiseksi matkailuyrittäjäksi. Olen yrittäjäperheen kasvatti, vanhempani valmistivat huonekaluja Jurvassa, Etelä-Pohjanmaalla. Yrittäjyys oli elämäntapa, päivät venyivät usein ympäripyöreiksi, tunteja ei laskettu. Tärkeintä oli työn hyvä laatu ja tyytyväiset asiakkaat. Perheyrityksen tarina jatkuu nyt jo kolmannessa polvessa. Samat arvot ja periaatteet kulkevat mukanani myös omassa työssäni matkailun parissa.

Elokuussa 2021 Rivieran matkailuorganisaatio (Comité Régional du Tourisme Côte d'Azur France) kutsui minut Ranskan Rivieran matkalähettiläiden "Ambassadeur Côte d'Azur France" joukkoon. Olen erittäin iloinen tästä tunnustuksesta, joka kannustaa tekemään tätä upeaa aluetta entistä paremmin tunnetuksi suomalaisten keskuudessa!

Matkojen opastus ja uusien suunnittelu on "jatkuvaa matkalla oloa" ja juuri se tekee tästä työstä niin antoisan!  Pyrin tekemään jokaisesta matkasta onnistuneen kokonaisuuden ja ainutkertaisen elämyksen, ja jos mahdollista sellaisen, joka ylittää odotukset. Haluan avata uusia näkökulmia ja ikkunoita, kurkistaa kiehtoviin kulttuureihin ja erilaisiin elämäntapoihin - kaikilla aisteilla!

Luotettavuus, kestävän ja turvallisen matkailun periaatteet, paikallisuus ja eettisyys ovat oleellisia asioita työssäni.

Näillä sivuilla haluan tarjota opas- ja matkapalvelujani suomalaisille matkailijoille, yrityksille ja yhdistyksille ja kohdeosaamistani matkailualan ammattilaisille sekä esitellä itselleni rakkaita kohteita, joihin toivon sinunkin pääsevän tutustumaan ja ihastumaan.

Tervetuloa matkalle!

Timo Hakola

Matkalähettilääsi Rivieralla         
                                                         

                                                   

Cote d Azur France.png
bottom of page