top of page

Matkakohteeni

Nice-Port-Chateau-Mountains-Timo-Hakola
Nice UNESCO (2).JPG

Nizza, Ranskan Riviera, Monaco & Provence

Nizza, UNESCON maailmanperintökohde, on yksi Euroopan ja Välimeren alueen kiehtovimmista kaupungeista. Ranskan Riviera hakee monipuolisuudessa vertaistaan useimpien matkakohteiden joukossa. Rivieralle on perinteisesti matkustettu kesäkaudella, mutta alueeseen tutustuminen talvikuukausina tarjoaa erilaista ja vähintään yhtä mielenkiintoista nähtävää. Etelä-Ranskan kuuluisa valo on parhaimmillaan juuri talvella ja sää on miellyttävä liikkumiseen ja alueeseen tutustumiseen. Vahva ja elämänmakuinen Provencen maakunta, sen sympaattiset pikkukylät ja elävät perinteet, ovat nekin ihan vieressä. Bienvenue! 

Mukana oppaana matkalla:

www.lomalinja.fi/kulttuurimatka/ranskan_ja_italian_riviera

www.lomalinja.fi/aktiivimatka/patikointia_ranskan_rivieralla

www.okmatkat.fi/ohjelmalliset-matkat/eurooppa/nizza

www.kontiki.fi/matkat/ranskan-riviera-kavellen/

www.rasila.fiNizza ja Monaco - Kari Aihisen ruokamatka

 

VIRTUAALIMATKAT:

www.virtuaalimatka.fi/  - uusia matkoja päivitetään koko ajan - pysy linjoilla!

Dolcedo 3 (2).jpg

Italian Riviera ja Liguria

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jostain syystä Italian Riviera on jäänyt ranskalaisen naapurinsa varjoon – ihan turhaan. Tämän päivän matkustaja etsii aitoja kokemuksia ja tallaantumattomia polkuja. Niitä tarjoaa Ligurian kaunis maakunta. Tiesitkö että Liguriassa on peräti 24 neljä paikkakuntaa, jotka on valittu Italian kauneimpien kylien – I Borghi più belli d’Italia – tavoitellulle listalle? Ligurian herkullinen keittiö ei myöskään kalpene kilpailijoilleen. Ihana Italia! 

 

Mukana oppaana matkalla:

www.lomalinja.fi/kulttuurimatka/kauneinta_italian_rivieraa

Chiang Rai.JPG

Pohjois-Thaimaa

Tuttu ja turvallinen Thaimaa on monen suomalaisen talvisuosikki. Mutta tunnetko toisenlaisen Thaimaan? Jos et etsi rantalomaa, suuntaa Pohjois-Thaimaahan. Vehreitten vuorten ympäröimä sympaattinen Chiang Mai on Thaimaan käsityöperinteen kehto ja sieltä käsin voit tehdä mielenkiintoisia retkiä esimerkiksi vuoristoheimokyliin, elefanttien suojelukeskuksiin ja Chiang Raihin, joka on portti kiehtovaan Kultaiseen Kolmioon. Monien mielestä Thaimaan paras ruoka valmistetaan Chiang Maissa ja alueen talvi-ilmasto on maan miellyttävin.

 

Timo-Hakola-Nice-Tours-Myanmar-Inle-Aasi

Myanmar

Myanmar, entinen Burma, on mystinen, erilainen kuin mikään muu maa Kaakkois-Aasiassa. Vuosia ulkomaailmalta suljettuna ollut Myanmar on yksi ehdottomasti mielenkiintoisimmista maista alueella. Paganin tasangon tuhannet temppelit ja Inle-järven kelluvat puutarhat ovat kuin sadusta. Jos tutustut näihin kuumailmapallon kyydissä, koet  jotain ainutkertaista!

 

IMG_4052 (2).JPG

Sri Lanka

Persialaiset arabikauppiaat antoivat Sri Lankan saarelle nimen Serendip. Sri Lanka on edelleen Etelä-Aasian säihkyvä jalokivi, eksoottinen ja uskomattoman moni-ilmeinen. Sri Lankassa silmä ja sielu lepää luonnon häikäisevässä vehreydessä ja srilankalaisten suloisessa hymyssä. Lonely Planet valitsi Sri Lankan vuoden 2019 parhaaksi matkakohteeksi maailmassa! Ayubowan!

Mukana oppaana matkalla: www.albatros-travel.fi/matkat/e/albatrosin-sri-lanka

Timo-Hakola-Nizza-Ranskan-Riviera-Kambod

Kambodža

Angkorin aarteet kuuluvat maailman arvokkaimpien kulttuuriaarteiden joukkoon. Angkor Wat

-temppeli  täytyy itse nähdä, jotta voi käsittää sen mahtavuuden. Kambodžan koskettava lähihistoria on välttämättä läsnä matkalla, mutta se auttaa myös ymmärtämään ja jakamaan ystävällisten kambodzalaisten kohtalon. Täällä jos jossain toteutuu vanha sanonta ”matkailu avartaa”.

Suosittelen lämpimästi: www.albatros-travel.fi/matkat/khmerien-valtakunta-thaimaa-kambodza-ja-vietnam

Timo-Hakola-Nice-Tours-Vietnam.jpg

Vietnam

Vietnam on kiehtova ”kahden kulttuurin maa”: perinteissä pysyttelevä, kansallissankari Ho Chi Minh’n muistoa vaaliva, kiehtovan kulttuurin pohjoinen ja trooppinen, eksoottinen etelä.  Vietnam kehittyy sellaista vauhtia, että siellä kannattaa vierailla NYT!

Suosittelen lämpimästi: www.albatros-travel.fi/matkat/khmerien-valtakunta-thaimaa-kambodza-ja-vietnam

Timo-Hakola-Nice-Tours-Nizza-Ranskan-Riv

Kuuba

Matka Kuubaan on paluu vuosikymmenten taa. Havana on kuin elokuvan kulissi. Kauppasaarron kahleissa ja salsan tahdissa elävä Kuuba on käsittämätön maa, jossa kannattaa vierailla NYT!

bottom of page