Matkakohteeni

Nizza, Ranskan Riviera, Monaco & Provence

Nizza se vaan paranee vanhetessaan. Ranskan Riviera hakee monipuolisuudessa vertaistaan useimpien matkakohteiden joukossa. Tämän päivän Riviera on myös kaukana kliseistä, se ei ole vain rikkaitten Riviera. Kulissien takaa löytyy seutu, joka yllättää alkuperäisyydellään ja aitoudellaan. Moni luulee, että Rivieralle voi matkustaa vain kesäkaudella, mutta alueeseen tutustuminen myös perinteisen matkasesongin ulkopuolella tarjoaa erilaista ja vähintään yhtä mielenkiintoista nähtävää. Etelä-Ranskan kuuluisa valo on parhaimmillaan juuri talvella. Monacon sadunhohtoinen ruhtinaskunta on "must", ainakin kerran elämässä. Vahva ja elämänmakuinen Provencen maakunta, sen sympaattiset pikkukylät ja elävät perinteet, ovat nekin ihan vieressä. Bienvenue! Katso esittelyvideo: www.nicetourisme.com/nice-en-video

Mukana matkalla - NYT MYÖS VIRTUAALIMATKOILLA!

www.naantalinmatkakauppa.fi/virtuaalimatkat/ranskan-kiehtova-nizza-ja-sen-vanhakaupunki

www.lomalinja.fi/aktiivimatka/patikointia_ranskan_rivieralla  - UUTTA RIVIERALLA!

www.lomalinja.fi/kulttuurimatka/puutarhoja_ja_pikkukylia_ranskan_ja_italian_rivieralla

www.okmatkat.fi/ohjelmalliset-matkat/eurooppa/nizza 

www.lomalinja.fi/kulttuurimatka/hurmaavat_provencen_laventelit  - KERRAN ELÄMÄSSÄ!

www.tuulanmatkat.fi/tapahtumat/kevatkauden-matkat/  A-LEHTIEN LUKIJAMATKA!

Italian Riviera ja Liguria

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jostain syystä Italian Riviera on jäänyt ranskalaisen naapurinsa varjoon – ihan turhaan. Tämän päivän matkustaja etsii aitoja kokemuksia ja tallaantumattomia polkuja. Niitä tarjoaa Ligurian kaunis maakunta. Tiesitkö että Liguriassa on peräti 24 neljä paikkakuntaa, jotka on valittu Italian kauneimpien kylien – I Borghi più belli d’Italia – tavoitellulle listalle? Ligurian herkullinen keittiö ei myöskään kalpene kilpailijoilleen. Ihana Italia! 

 

Mukana matkalla:

www.lomalinja.fi/kulttuurimatka/ligurian_kauneimmat_kylat_ja_katketyt_aarteet -  UUTUUS!

www.lomalinja.fi/kulttuurimatka/diano_marina_ja_italian_kukkaisriviera - UUTUUS!

www.lomalinja.fi/kulttuurimatka/puutarhoja_ja_pikkukylia_ranskan_ja_italian_rivieralla

Suosittelen lämpimästi:

www.lomalinja.fi/maalaus--ja valokuvausmatka/maalausta__piirustusta_ja_kulttuuria_italian_rivieralla 

Pohjois-Thaimaa

Tuttu ja turvallinen Thaimaa on monen suomalaisen talvisuosikki. Mutta tunnetko toisenlaisen Thaimaan? Jos et etsi rantalomaa, suuntaa Pohjois-Thaimaahan. Vehreitten vuorten ympäröimä sympaattinen Chiang Mai on Thaimaan käsityöperinteen kehto ja sieltä käsin voit tehdä mielenkiintoisia retkiä esimerkiksi vuoristoheimokyliin, elefanttien suojelukeskuksiin ja Chiang Raihin, joka on portti kiehtovaan Kultaiseen Kolmioon. Monien mielestä Thaimaan paras ruoka valmistetaan Chiang Maissa ja alueen talvi-ilmasto on maan miellyttävin.

 

Myanmar

Myanmar, entinen Burma, on mystinen, erilainen kuin mikään muu maa Kaakkois-Aasiassa. Vuosia ulkomaailmalta suljettuna ollut Myanmar on yksi ehdottomasti mielenkiintoisimmista maista alueella. Paganin tasangon tuhannet temppelit ja Inle-järven kelluvat puutarhat ovat kuin sadusta. Jos tutustut näihin kuumailmapallon kyydissä, koet  jotain ainutkertaista!

 

Mukana matkallla:  https://www.albatros-travel.fi/matkat/a/tie-mandalayhin?i=MMRTR05A|20200227&dvredirect=true#esittely

Sri Lanka

Persialaiset arabikauppiaat antoivat Sri Lankan saarelle nimen Serendip. Sri Lanka on edelleen Etelä-Aasian säihkyvä jalokivi, eksoottinen ja uskomattoman moni-ilmeinen. Sri Lankassa silmä ja sielu lepää luonnon häikäisevässä vehreydessä ja srilankalaisten suloisessa hymyssä. Lonely Planet valitsi Sri Lankan vuoden 2019 parhaaksi matkakohteeksi maailmassa! Ayubowan!

Suosittelen lämpimästi:  www.albatros-travel.fi/matkat/e/albatrosin-sri-lanka

Kambodža

Angkorin aarteet kuuluvat maailman arvokkaimpien kulttuuriaarteiden joukkoon. Angkor Wat

-temppeli  täytyy itse nähdä, jotta voi käsittää sen mahtavuuden. Kambodžan koskettava lähihistoria on välttämättä läsnä matkalla, mutta se auttaa myös ymmärtämään ja jakamaan ystävällisten kambodzalaisten kohtalon. Täällä jos jossain toteutuu vanha sanonta ”matkailu avartaa”.

Suosittelen lämpimästi:  

www.albatros-travel.fi/matkat/khmerien-valtakunta-thaimaa-kambodza-ja-vietnam

Vietnam

Vietnam on kiehtova ”kahden kulttuurin maa”: perinteissä pysyttelevä, kansallissankari Ho Chi Minh’n muistoa vaaliva, kiehtovan kulttuurin pohjoinen ja trooppinen, eksoottinen etelä.  Vietnam kehittyy sellaista vauhtia, että siellä kannattaa vierailla NYT!

Suosittelen lämpimästiwww.albatros-travel.fi/matkat/good-morning-vietnam

Kuuba

Matka Kuubaan on paluu vuosikymmenten taa. Havana on kuin elokuvan kulissi. Kauppasaarron kahleissa ja salsan tahdissa elävä Kuuba on käsittämätön maa, jossa kannattaa vierailla NYT!

Suosittelen lämpimästiwww.lomalinja.fi/kaukomatka/kuuban_helmet

Costa Rica

Luonnon isoja ihmeitä Väli-Amerikassa Karibianmeren ja Tyynen valtameren välissä. Costa Rican uskomaton eläin- ja kasvikirjo tekee siitä yhden maapallon parhaista luontokohteista. Pura vida! 

Suosittelen lämpimästiwww.aventura.fi/kiertomatka-costa-rica

© 2020 by Nice Tours by Timo Hakola.                                                                                                                                                  Kuvat: Timo Hakola