top of page

Mukana matkalla

Nizza, Ranskan Riviera, Monaco & Provence

Nice-Port-Chateau-Mountains-Timo-Hakola
Nice UNESCO (2).JPG

Nizza, UNESCON maailmanperintökohde, on yksi Euroopan ja Välimeren alueen kiehtovimmista kaupungeista. Ranskan Riviera hakee monipuolisuudessa vertaistaan useimpien matkakohteiden joukossa. Rivieralle on perinteisesti matkustettu kesäkaudella, mutta alueeseen tutustuminen talvikuukausina tarjoaa erilaista ja vähintään yhtä mielenkiintoista nähtävää. Etelä-Ranskan kuuluisa valo on parhaimmillaan juuri talvella ja sää on miellyttävä liikkumiseen ja alueeseen tutustumiseen. Vahva ja elämänmakuinen Provencen maakunta, sen sympaattiset pikkukylät ja elävät perinteet, ovat nekin ihan vieressä. Bienvenue! 

 

www.kontiki.fi/matkat/ranskan-riviera-kavellen/

www.aarrematkat.com/kulttuuria-rivieralla-seuramatka-nizzaan

www.lomalinja.fi/kulttuurimatka/parasta_ranskan_ja_italian_rivieraa

www.rasila.fi / Nizza ja Monaco - Kari Aihisen ruokamatka

www.kontiki.fi/matkat/lyon-2024/

www.suomi-ranska.com/sryl-jasenmatka-provenceen-ja-marseilleen-24-29-9-2024/

 

Dolcedo 3 (2).jpg

 

Italian Riviera & Liguria

 

Jostain syystä Italian Riviera on jäänyt ranskalaisen naapurinsa varjoon – ihan turhaan. Tämän päivän matkustaja etsii aitoja kokemuksia ja tallaantumattomia polkuja. Niitä tarjoaa Ligurian kaunis maakunta. Tiesitkö että Liguriassa on peräti 24 neljä paikkakuntaa, jotka on valittu Italian kauneimpien kylien – I Borghi più belli d’Italia – tavoitellulle listalle? Ligurian herkullinen keittiö ei myöskään kalpene kilpailijoilleen. Ihana Italia! 

 

https://www.lomalinja.fi/kulttuurimatka/kauneinta_italian_rivieraa

https://www.lomalinja.fi/kulttuurimatka/parasta_ranskan_ja_italian_rivieraa

SriLanka_General_FlowerOfferings_031_SS.jpg

Sri Lanka

Koe Sri Lankan parhaat palat: siirtomaa-aikaiset rakennukset, basaarit ja ainutkertaiset temppelit, kuten Unescon suojeleman Dambullan luolatemppelin, joka syntyi yli 2 000 vuotta sitten. Mukavuuksista ei ole tingitty, ja majoitummekin hyvällä paikalla sijaitseviin, hyvätasoisiin hotelleihin. Tutustumme rikkaaseen ja omaperäiseen eläimistöön ja kauniiseen kansallispuistossa, vierailemme kylässä maaseudun sydämessä, annamme raiteiden johdattaa meidät läpi ylängön teeviljelmien ja teemme tuttavuutta srilankalaisten mausteiden ja teelaatujen kanssa. Kierroksen päätteeksi rentoudumme hiekkarannalla Intian valtameren rauhoittavassa kohinassa.

https://www.albatros-travel.fi/matkat/albatrosin-sri-lanka

bottom of page